Hobbitter

Bri - Tolkienselskabet i København

Skriv til hobbitlaugsmesteren

Hobbitter er en race af små folk med hår på fødderne. De elsker god mad og kager i rigelige mængder, øl, en god kop te og en velstoppet pibe samt ophold i gode venners lag og masser af råhygge. De bor i små huller, i et land der hedder Herredet. Der bor også mange hobbitter udenfor Herredet, men dem kender hobbitterne i Herredet ikke. Den eneste bosættelse af hobbitter udenfor Herredet de kender er Bri.

Historie kort fortalt

Hobbitter var indtil slutningen af tredie alder ukendte i det meste af Midgård. Men der levede legender om folket i mange lande. I Rohan var de omtalt som Holbytla (Dem der bor i huler) og i Gondor som de halve. Ellers var der kun meget få der beskæftigede sig med det lille folk. Gandalf og Saruman kendte til Herredet, men hvor Gandalf kunne lide hobbitterne, var Saruman kun interesseret i den pibeurt han kunne skaffe sig derfra og han kom sikkert ikke til Herredet før slutningen af tredie alder, hvor han kom som diktator. Gandalf var i alle årene en ven af hobbitterne og kun han kendte det potentiale, de havde i sig.

Det var især Bilbo og Frodo Sækker, men også Sam Gammegod, Pippin Toker og Merry Brændebuk, der gjorde Herredet kendt blandt folk i Midgård. Bilbo fandt som bekendt herskerringen, Frodo destruerede den. Dette var, set med menneskeøjne, hobbitterne største bedrift (men hvem ved hvad vi ellers er i stand til). Sam var Frodos tjener. Merry blev rådgiver for Marskens konge og Pippin blev ridder af Gondor.

Da disse helte kommer tilbage til Herredet efter Ringkrigen, viser det sig at Saruman har undertvunget sig Herredet, men de førnævnte hobbitter får ham fjernet fra magten. 

Vi har lavet en Dansk/ Engelsk og Engelsk/Dansk ordbog over Hobbitefternavnene fra Tolkiens værker,se den her.

Vi har også skrevet alle hobbitternes stamtræer ind i et slægtsforskningsprogram, der kan lave hjemmesider. Desværre giver programmet ikke en optimal visning, men det er bedre end ingen ting. Se den her

 Læsestof om Hobbitter

Picture

J. R. R. Tolkien: Ud og Hjem igen eller Hobbitten

Skrevet af Bilbo Sækker og er en del af Vestmarks Røde bog. En vigtig kilde til Hobbitternes liv i den Tredie Alder.

J. R. R. Tolkien: Ringenes Herre (Især Prologen, Bog 1 kapitel 1-5, Bog 6, kapitel 8-9 og appendiks C + D)

Skrevet hovedsageligt af Frodo Sækker, mindre dele er dog skrevet af Pippin Toker, Sam Gammegod og Merry Brændebuk. Hovedværket om Hobbitterne i den Tredie Alder.

J. R. R. Tolkien: Tom Bombadisl Eventyr (udgivet sammen med Niels Bonde fra Bol på dansk)

Skrevet eller oversat af hobbitterne i Herredet. Dette er en samling af forskellige hobbitsange og digte, med en kort gennemgang af hobbitternes digtekunst.

J. R. R. Tolkien: History of Middle-Earth bind 9: Sauron Defeated (kapitel 11: The Epilogue)

Fantastisk spændende læsning. Det er den epilog der aldrig kom med i Ringenes Herre. Den omhandler Sam og hans børn, der skal ud og møde Aragorn efter Ringkrigen. Sam fortæller børnene om vigtige begivenheder efter krigen.

J. R. R. Tolkien: History of Middle-Earth bind 12: The Peoples of Middle-Earth (kapitel 3: The Family Trees)

Her er de stamtræer der ikke er trykt i Ringenes Herre. De røg ud lige før bogen blev trykt. De er værd at kigge på.

I.C.E: The Shire

Rollespilsbog. Der er en masse detaljer. Man skal være opmærksom på, at det er I.C.E. der har fundet på det meste, så man kan ikke regne med det hele. Du kan sikkert finde på noget, der er lige så godt, men denne bog kan være en inspiration.

 

[Hobbitlaug] [Medlemmer] [Møder] [Hobbitter] [Vedtægter] [Links]
Picture

Opdateret den 26. oktober 2008

 Hobbitlaug
 Medlemmer
 Møder
 Hobbitter
 Vedtægter
 Links